Články

Filtrujte články

26. 8. 2024

U DPP se od roku 2025 mění limity. Na co si firmy a zaměstnanci mají dát pozor?

Pravidla u DPP (dohod o provedení práce) se výrazně mění. Od 1. ledna 2025 bude platit nový systém výpočtu odvodů, což by vám rozhodně nemělo uniknout. Zjistěte, co ještě letos platí a jaké novinky přinese příští rok. Ať už jste zaměstnancem nebo zaměstnavatelem, tyto informace vám přijdou vhod.

514 hodnocení
19. 8. 2024

Může dát zaměstnanec či zaměstnavatel výpověď e-mailem či SMS zprávou?

Může být výpověď z pracovního poměru doručená e-mailem nebo SMS zprávou vůbec platná? V dnešní digitální době, kdy stále více komunikace probíhá online, se tato otázka stává čím dál aktuálnější. Co na to říká zákon a jaké mohou být důsledky takového postupu? Podívejte se, jak se moderní technologie střetávají s pracovním právem.

553 hodnocení
13. 3. 2024

Konkurenční doložka a vše, co o ní potřebujete vědět

Při uzavírání pracovní smlouvy se celkem běžně můžete setkat s institutem tzv. konkurenční doložky. Zjistěte, k čemu konkurenční doložka slouží, jaké má náležitosti a kdy ji použít. 

516 hodnocení
26. 2. 2024

Novinky v oblasti zaměstnanosti v roce 2024

Ať už jste zaměstnancem nebo zaměstnavatelem, určitě vás budou zajímat novinky, které platí od roku 2024. Týkají se nejen podpory v nezaměstnanosti, ale také například zaměstnávání cizinců nebo nelegální práce. Připravili jsme pro vás přehled nejdůležitějších změn, které by vám neměly uniknout.

524 hodnocení

Nenašli jste, co jste hledali?