Články

Filtrujte články

7. 10. 2024

Rybáři, víte, jak chytat v mimopstruhových vodách bez pokut?

Česko je národem rybářů, a to nejen díky bohaté historii rybníkářství, ale také díky zeměpisné poloze plné řek a rybníků. V tomto článku se podíváme na povolené způsoby lovu v mimopstruhových vodách, abyste věděli, jak chytat ryby v souladu se zákonem a vyhnout se pokutám. ​​

513 hodnocení
30. 9. 2024

Jak se řeší dopravní přestupky v Německu u řidičů nákladního automobilu?

Jste majitelem firmy s nákladní kamionovou dopravou a vaši řidiči často cestují přes Německo? Pak byste určitě měli vědět, jakým způsobem se řeší dopravní přestupky zjištěné z automatizovaného systému. A to například překročení rychlosti či nedodržení bezpečného odstupu.​​​​​

515 hodnocení
11. 9. 2024

Poručenství aneb kdo se postará o vaše děti, když vy nemůžete

Asi každý rodič se dříve nebo později zamýšlí nad otázkou, kdo se postará o jeho děti v případě, když by došlo na nejhorší. Budou muset do dětského domova? Bude o ně pečovat nejbližší rodina, i když spolu nevycházíte? Je možné pečující osobu vybrat dopředu? Všechny důležité odpovědi najdete v našem článku.
 

517 hodnocení
2. 9. 2024

Nekupujete náhodou auto v exekuci? Poradíme, jak se vyhnout dlužníkům

Chystáte se pořídit ojeté auto? Nezapomeňte si prodejce důkladně prověřit. Pokud je auto postiženo v exekuci, mohlo by vám to po koupi způsobit celou řadu finančních starostí. Vymáhání kupní ceny od dlužníka pak může být prakticky nemožné. V tomto článku vám poradíme, jak se takovým problémům spolehlivě vyvarovat. 

509 hodnocení
26. 8. 2024

U DPP se od roku 2025 mění limity. Na co si firmy a zaměstnanci mají dát pozor?

Pravidla u DPP (dohod o provedení práce) se výrazně mění. Od 1. ledna 2025 bude platit nový systém výpočtu odvodů, což by vám rozhodně nemělo uniknout. Zjistěte, co ještě letos platí a jaké novinky přinese příští rok. Ať už jste zaměstnancem nebo zaměstnavatelem, tyto informace vám přijdou vhod.

514 hodnocení
19. 8. 2024

Může dát zaměstnanec či zaměstnavatel výpověď e-mailem či SMS zprávou?

Může být výpověď z pracovního poměru doručená e-mailem nebo SMS zprávou vůbec platná? V dnešní digitální době, kdy stále více komunikace probíhá online, se tato otázka stává čím dál aktuálnější. Co na to říká zákon a jaké mohou být důsledky takového postupu? Podívejte se, jak se moderní technologie střetávají s pracovním právem.

553 hodnocení

Nenašli jste, co jste hledali?