Články

Filtrujte články

9. 10. 2023

Znalecký posudek a vše, co o něm potřebujete vědět

Odmítá vám prodejce uznat reklamované závady na zakoupeném vozidle? Rozvádíte se a řešíte dělení společného majetku? Nesouhlasíte se zaviněním dopravní nehody? Možná v těchto a mnoha dalších případech se vám bude hodit znalecký posudek. Co je znalecký posudek , kdo ho může provést a co by měl obsahovat? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

519 hodnocení
2. 10. 2023

Novela zákoníku práce 2023 upravuje podmínky práce na dálku. Co se změnilo?

Velkým tématem posledních dní je schválená novela zákoníku práce. Většina přijatých změn má datum účinnosti 1. 10. 2023. Níže se dozvíte, jakým změnám ohledně práce na dálku by měli věnovat pozornost jak zaměstnanci, tak i zaměstnavatelé.

522 hodnocení
19. 6. 2023

Včelaři a jejich povinnosti: prodej medu, skladování a daně

Jsou mezi vámi nějací včelaři? Květen a červen patří mezi včelařsky nejzajímavější měsíce, a to díky produkci medu a následného stáčení. Ne všichni včelaři však vědí, jaké množství zlatého produktu mohou prodat, jak ho zákonně skladovat a zda musí výdělek danit. V tomto článku se dozvíte vše, co budete potřebovat.

567 hodnocení
18. 5. 2023

Nové povinnosti e-shopů - část II. – Konec falešným slevám

Slevy jsou mocným nástrojem, který dokáže k nákupu motivovat nejednoho zákazníka. Někteří prodejci však výhodné nabídky začali zneužívat do takové míry, že uváděli falešné akce i ceny zboží. S touto klamavou praktickou je ovšem nyní konec.

610 hodnocení
20. 3. 2023

Novinky u on-line tržišť a e-shopů - I. část

Nakupujete často v e-shopech nebo v prostředí on-line tržiště? Nebo naopak působíte jako prodejce či poskytovatel? Pak by vám určitě neměly uniknout novinky, které přináší novela občanského zákoníku a zákona o ochraně spotřebitele. Zjistěte, co patří mezi nové povinnosti prodávajících v prostředí on-line tržiště a jaké definice nových klamavých praktik novela přináší.  

2162 hodnocení

Nenašli jste, co jste hledali?