Články

Filtrujte články

16. 10. 2023

Nová pravidla pro uzavírání smluv po telefonu

Obáváte se, že se při chvilce nepozornosti během telefonátu zavážete k objednávce služeb nebo třeba ke změně dodavatele energií? Teď už vám toto riziko nehrozí. A to díky nové novele občanského zákoníku zákona na ochranu spotřebitele, která zpřísňuje podmínky pro uzavírání smluv po telefonu. Jaké změny přináší?

1044 hodnocení
9. 10. 2023

Znalecký posudek a vše, co o něm potřebujete vědět

Odmítá vám prodejce uznat reklamované závady na zakoupeném vozidle? Rozvádíte se a řešíte dělení společného majetku? Nesouhlasíte se zaviněním dopravní nehody? Možná v těchto a mnoha dalších případech se vám bude hodit znalecký posudek. Co je znalecký posudek , kdo ho může provést a co by měl obsahovat? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

519 hodnocení
28. 8. 2023

Jak převést podíl nemovitosti mezi manžely bez notářské změny SJM?

Po uzavření manželství vzniká společné jmění manželů – nebo jak se taky zkráceně označuje SJM (dnes je však právně v pořádku pouze společné jmění). Tento institut zjednodušeně funguje tak, že to, co manželé nabydou za trvání manželství, patří oběma v rámci bezpodílového spoluvlastnictví.

1083 hodnocení
9. 8. 2023

Kdy se můžete obrátit na finančního arbitra?

Na vašem účtu proběhly transkace bez vašeho souhlasu v důsledku napadení elektronického bankovnictví? Nesouhlasíte s výší nákladů při předčasném splacení úvěru? Máte s pojišťovnou spor ohledně plnění z životního pojištění? Pak máte možnost se obrátit na finančního arbitra. Jedná se o státní orgán, jehož posláním je zajistit rychlé a bezplatné mimosoudní řešení sporů mezi spotřebiteli a některými finančními institucemi.

517 hodnocení

Nenašli jste, co jste hledali?