Články

Filtrujte články

9. 10. 2023

Znalecký posudek a vše, co o něm potřebujete vědět

Odmítá vám prodejce uznat reklamované závady na zakoupeném vozidle? Rozvádíte se a řešíte dělení společného majetku? Nesouhlasíte se zaviněním dopravní nehody? Možná v těchto a mnoha dalších případech se vám bude hodit znalecký posudek. Co je znalecký posudek , kdo ho může provést a co by měl obsahovat? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

519 hodnocení
28. 8. 2023

Jak převést podíl nemovitosti mezi manžely bez notářské změny SJM?

Po uzavření manželství vzniká společné jmění manželů – nebo jak se taky zkráceně označuje SJM (dnes je však právně v pořádku pouze společné jmění). Tento institut zjednodušeně funguje tak, že to, co manželé nabydou za trvání manželství, patří oběma v rámci bezpodílového spoluvlastnictví.

1082 hodnocení
21. 8. 2023

Nový stavební zákon aneb revoluce se nekoná

Dne 22. 5. 2023 prezident republiky Petr Pavel podepsal velkou novelu nového stavebního zákona (zákona č. 283/2021 Sb.) a souvisejících předpisů. Nový předpis bude účinný od 1. 1. 2024, a to pro vyhrazené druhy staveb (některé dopravní a průmyslové stavby). Pro běžné stavby (jako například rodinné či bytové domy) zákon počítá s účinností od 1. 7. 2024. Podívejme se nyní společně na klíčové změny, které přináší.

 

779 hodnocení
27. 3. 2023

Chcete na stavbě provést změny, které se liší od povolení úřadu? Víme, jak postupovat

Získali jste povolení od stavebního úřadu, pustili se do stavby, ale na poslední chvíli jste se rozhodli pro zásadní změny? Pak existuje jasně daný postup, který musíte v této situaci dodržet. Zjistěte, jaké dokumenty budete potřebovat a komu změny nahlásit.

1177 hodnocení

Nenašli jste, co jste hledali?