Články

Filtrujte články

26. 3. 2024

Nahlížení do trestního spisu a vše, co o něm potřebujete vědět: 1. část

Bylo proti vám zahájeno trestní stíhání? Podle Listiny základních práv a svobod máte právo na obhajobu, se kterým je spojeno také oprávnění nahlížet do spisu. V tomto článku se dozvíte odpovědi na vše, co by vás mohlo zajímat – například kde nahlížení do spisu probíhá a zda si ze spisu můžete pořizovat kopie či poznámky.

511 hodnocení
9. 10. 2023

Znalecký posudek a vše, co o něm potřebujete vědět

Odmítá vám prodejce uznat reklamované závady na zakoupeném vozidle? Rozvádíte se a řešíte dělení společného majetku? Nesouhlasíte se zaviněním dopravní nehody? Možná v těchto a mnoha dalších případech se vám bude hodit znalecký posudek. Co je znalecký posudek , kdo ho může provést a co by měl obsahovat? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

519 hodnocení
21. 2. 2022

Jak bude vypadat nový zákon o ochraně oznamovatelů alias whistleblowerů?

Česká republika se ještě pořádně nevzpamatovala z příchodu GDPR a už ji pomalu, ale jistě zaplavuje nový fenomén – whistleblowing. Nová směrnice přikazuje chránit oznamovatele (whistleblowery), tedy ty, kteří pískají na píšťalku, když se hraje proti pravidlům. Co za ochranou oznamovatelů stojí a koho by měla především zajímat? To se dozvíte v následujícím článku.

379 hodnocení
8. 2. 2021

Ujetí z místa dopravní nehody a hrozící sankce v České republice a Německu

Nedovolené opuštění místa dopravní nehody bez potřebné výměny údajů o pojištění vozidel není bohužel ojedinělou záležitostí. I proto je takové jednání přísně posuzováno. V případě vyjetí za hranice vás navíc může výše sankcí ve srovnání s Českou republikou nemile překvapit.

132 hodnocení
13. 7. 2020

Vydání nového a prodloužení stávajícího zbrojního průkazu

V poslední době se stává střelba čím dál více oblíbeným koníčkem a s ní souvisí také vlastnictví zbraní či zbrojního průkazu. V tomto článku se budeme věnovat problematice získání či případnému obnovení zbrojního průkazu u fyzických osob.

17 hodnocení

Nenašli jste, co jste hledali?