Vláda v úterý 17. 3. 2020 zakázala na mimořádném zasedání reexport léků do zahraničí. Dále zakázala možnost vedlejších výdělků pro členy bezpečnostních složek. ​​​​​

V boji proti dalšímu šíření koronaviru přistoupila vláda k dalším opatřením. Mezi která patří již zmiňovaný reexport všech léčivých přípravků určených pro český trh do ostatních zemí EU i jejich vývoz do ostatních (nečlenských) zemí.

Od 18. 3. 2020 platí i zákaz pro příslušníky bezpečnostních sborů, kteří nesmí vykonávat jinou výdělečnou činnost. Tím je míněna činnost, kterou neprovádějí jako členové bezpečnostních sborů. Krizové opatření má být platné po celou dobu, po kterou bude trvat nouzový stav.

Vláda se dnes bude zabývat Cíleným programem podpory zaměstnanců. Tento dokument se zabývá kompenzací mzdových nákladů nebo jejich částí – náhrady mezd či platů. Program má být nápomocný firmám i zaměstnancům (překážky v práci, které jsou způsobené karanténou nebo jinými opatřeními). Kabinet bude opatření projednávat opět ve čtvrtek 19. 3. 2020. Premiér zdůraznil, že primárně půjde o zaměstnance.

​​​​​

Upozorňujeme, že informace uvedené v tomto článku jsou aktuální v době publikace článku, není-li v textu uvedeno jinak.

0 hodnocení

Informace k článku jsou platné k datu vydání.