Články

Filtrujte články

18. 12. 2023

Přepis auta na nového majitele – novinky a změny, které vám nesmí ujít

Novelou zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích došlo k výraznému zjednodušení procesu podání žádosti o převod vlastnického práva k vozidlu. V tomto článku najdete přehled nejdůležitějších novinek spolu s návodem, jak při přepisu postupovat.

546 hodnocení
20. 11. 2023

Dálniční známka a mýtné v Rakousku: kolik stojí, kde je zakoupit a rizika pokuty

Máte namířeno autem do Rakouska? Pokud se chcete vyhnout úhradě náhradního mýtného, anebo tučným pokutám ve správním řízením, měli byste vědět, jaká jsou pravidla v případě platby mýtného. V tomto článku se dozvíte všechny důležité informace, kde zakoupit dálniční známku, na jaké úseky se známka nevztahuje, a další věci, na které si dát předem pozor.

521 hodnocení
25. 10. 2023

Jak prověřit historii ojetého auta?

Ne každý má dostatek peněz na nové auto, jehož koupě je bezpečná, je známý jeho původ a výrobce na něj poskytuje záruku. Pro drtivou část české motoristické veřejnosti je tak koupě nového auta v podobě ojetiny nejčastější volbou. Na trhu s ojetými auty jsou však rozšířené podvody, a to nejen v ČR. Když si vybíráte ojeté auto, je dobré vědět, jaký příběh ukrývá, tedy zjistit si před pořízením jeho historii.

527 hodnocení
9. 10. 2023

Znalecký posudek a vše, co o něm potřebujete vědět

Odmítá vám prodejce uznat reklamované závady na zakoupeném vozidle? Rozvádíte se a řešíte dělení společného majetku? Nesouhlasíte se zaviněním dopravní nehody? Možná v těchto a mnoha dalších případech se vám bude hodit znalecký posudek. Co je znalecký posudek , kdo ho může provést a co by měl obsahovat? Nejen to se dozvíte v následujícím článku.

519 hodnocení
26. 6. 2023

Zjišťování hladiny alkoholu za volantem

Věděli jste, že hladina alkoholu v krvi stoupá ještě po určitou dobu po vypití poslední sklenky? Pokud po konzumaci alkoholu hodláte usednout za volant, nejprve se pomocí kvalitního alkoholutesteru ujistěte, že už jste zcela střízliví. Případná rizika a postihy související s řízením pod vlivem alkoholu za to rozhodně nestojí.  

731 hodnocení
17. 5. 2023

Kabotáž – podmínky, lhůty a časté chyby

Pracujete jako dopravce nebo řidič nákladních vozů? Pak byste měli vědět o důležitých změnách v mezinárodní silniční dopravě na území EU. V květnu 2022 došlo k zavedení řady nových pravidel, včetně úpravy kabotáže. Pojďte si přečíst, jaké jsou základní podmínky pro provádění kabotáže, četná omezení a nástrahy s tím spojené.

527 hodnocení

Nenašli jste, co jste hledali?