Výstižné shrnutí toho, co si podchytit, pokud vás srazí někdo na lyžích snowbordu atp. a vy se ocitnete v pozici poškozené strany. 

Předpokladem pro úspěšné uplatnění vašeho nároku je jeho dostatečné zdokumentování. Ideální jsou fotografie nebo kamerový záznam (například z GoPro kamery) a kontakt na očité svědky, kteří událost na vlastní oči viděli a jsou ochotni vypovídat o jejím průběhu. Pokud vás někdo srazil na sjezdovce, musíte vědět, kdo vám škodu způsobil – nenechejte ho proto ujet, aniž byste si zapsali jméno a adresu, případně si ofoťte jeho průkaz totožnosti. V případě komplikací požádejte o asistenci obsluhu areálu a zavolejte policii. Co nejdřív událost nahlaste pojišťovně, se kterou máte uzavřeno cestovní pojištění nebo úrazové pojištění. Nejpraktičtější bývá telefonické ohlášení – pracovníci pojišťovny vás budou instruovat, jak dál postupovat a jaké další doklady bude třeba zajistit a předložit. Současně zkuste také rovnou zjistit, zda má viník srážky uzavřené pojištění odpovědnosti a pokud ano, u které pojišťovny.

Stanete-li se obětí a někdo vás srazí na sjezdovce, pomůže vám i pojištění právní ochrany. Pokud vám viník nebude chtít zaplatit například náklady na ošetření anebo nahradit poškozené lyže, můžete po něm vzniklou škodu vymáhat i soudně a díky pojištění právní ochrany pro vás vysoké poplatky za právníka a soudní náklady nebudou překážkou.

46 hodnocení

Informace k článku jsou platné k datu vydání.